Koska manga sarja Salapoliisi Conan on laaja sarja, on arvostelu tehty aina kymmenen mangan jaksoissa.

Salapoliisi Conannin on kuvittanut ja kirjoittanut Gosha Aoyama.

conan_1.jpg

Takakansi: Shinichi Kudo on kiihkeä Sherlock Holmes-fani ja pelätty rikollisten metsästäjä. Kun hänelle juotetaan merkillistä myrkkyä, lukiolainen Kudo muuttuu yhtäkkiä... 6-vuotiaaksi lapseksi! Hän ottaa käyttöönsä uuden nimen Conan Edogawa ja ohjenuorakseen: "Taistelu pahuutta vastaan ja entisen suuruuden saavuttaminen".

conan_2.jpg

Takakansi: Conan asuu nyt tyttöystävänsä Ranin isän Kogori Morin etsivätoimistossa. Hän yrittää kaikin voimin selvittää salaperäisen järjestön salaisuuden. Jotta hän ei herättäisi liiaksi epäilyjä, hän menee vastahakoisesti ala-asteelle ja ratkoo samalla taka-alalta Kogoro Morille lankeavia tapauksia. Kogoro Morin maine kasvaa ja häntä nimitetään nykyään mestarietsiväksi - todellinen mestarietsivä on tietenkin Conan!

conan_3.jpg

Takakansi: Elämässä kaikki on mahdollista! Vielä eilen olin normaali lukiolaispoika, mutta nyt olen kutistunut pieneksi nassikaksi! Onneksi älyni säilyi terävänä ja voin ratkaista kiperän tapauksen toisensa jälkeen. Minun on kuitenkin oltava varuillani, sillä kukaan ei saa tietää, kuka oikeasti olen. Olen Conan Edogawa, taskukokoinen mestarietsivä!

conan_4.jpg

Takakansi: Ruumiini on kutistunut, mutta harmaat aivosoluni käyvät edelleen samoilla kierroksilla kuin ennenkin! Terävällä älylläni ratkaisen kiperän tapauksen toisensa jälkeen! Minun on selvitettävä mustiin pukeutuneiden roistojen henkilöllisyys mahdollisimman nopeasti, muuten olen lopun ikääni vaahtosammuttimen kokoinen! En myöskään haluaisi aiheuttaa Ranille enempää murhetta. Nimeni on Conan Edogawa, minikokoinen mestarietsivä!

conan_5.jpg

Takakansi: Siitä lähtien, kun olen kutistunut tällaiseksi vaahtosammuttimen kokoiseksi, olen joutunut onnettomuudesta toiseen! Ja yhtäkkiä tapaukset ovat muuttuneet vertahyytäviksi seikkailuiksi! Nyt myös Ranin henki on vaarassa, mutta minä vannon taistelevani kaikin voimin heitä vastaan! Olen Conan Edogawa, minikokoinen mestarietsivä!

conan_6.jpg

Takakansi: Vaikka olen pieni, pärjään silti isoillekin vastustajille! Naamioitu roisto sai ajettua minut todella ahtaalle, mutta enköhän minä tästä jotenkin selviä. Aion paljastaa hänet ja hänen kätyrinsä! Niin totta kuin nimeni on Conan Edogawa!

conan_7.jpg

Takakansi: Meidät kutsuttiin vierailulle syrjäiselle saarelle. Otimme kutsun vastaan tarkoituksenamme rentoutua hieman meren äärellä. Jouduimme kuitenkin heti keskelle murhavyyhteä, jonka keskipisteenä oli flyygelin kirous! Ratkaistuani tapauksen jouduin paljon pahempaan pinteeseen: aikaisemmin tuntematon rakastettuni ilmestyi odottamatta! Ranin tuntien tästä ei hyvää seuraa...

conan_8.jpg

Takakansi: Saako Ran salaisuuteni selville?! Se jää nähtäväksi. Haluaisin keskittyä löytämään ratkaisun siihen, kuinka voisin muuttua takaisin entiselleni, mutta rikoksia ilmenee yksi toisensa jälkeen eikä aika tunnu riittävän millään! Ja yhtäkkiä "Pimeyden ruhtinas" ilmestyy jälleen mukaan kuvioihin!

conan_9.jpg

Takakansi: Maineeni lukiolaisetsivänä oli juuri leviämässä, kun muutuin vaahtosammuttimen kokoiseksi nassikaksi...! Leikkiessäni ala-asteikäisten luokkakavereideni kanssa, yksi heistä katoaa jälkiä jättämättä! Myös kylpylässä murhamies on vapaana ja lomamme on pilalla! Apuaaa! Haluaisin välillä pitää lomaa! Onko se liikaa vaadittu ala-astetta käyvältä lapselta?!

conan_10.jpg

Takakansi: Tapaukset vaikeutuvat entisestään ja pieni kehoni ei meinaa jaksaa! Hetkinen, nyt ei ole kaikki kohdallaan! Minulla on yhtäkkiä niin kuuma..! Ja sitten tilanne menikin jo ohi?! Joka tapauksessa tällä kertaa esiin pääsee todellinen sankari. Hauskoja lukuhetkiä!

Osien 1-10 arviointi.

Jännä juoni saa mangan ystävän pitämään tästä sarjasta. Monimutkaiset murhat ja niiden ratkaisut tuntuvat ylivoimaisilta yrittää ratkaista itse, ennenkuin sen saa selville lukiessa.

1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg

conan_11.jpg

Takakansi: Minä olen Shinichi Kudo. En haluaisi kerskailla, mutta olen erittäin kuuluisa lukioetsivä. Tai olin! Salaperäisen myrkyn johdosta olen kutistunut vaahtosammuttimen kokoiseksi! Onneksi muutos ei kuitenkaan vaikuttanut älyyni, joten voin jatkaa kimuranttien tapausten ratkomista! Sillä muistakaa, että on olemassa vain yksi totuus!

conan_12.jpg

Takakansi: Käytän nimeä Conan Edogawa, mutta todellisuudessa olen lukiolaisetsivä Shinichi Kudo! Saan pitkästä aikaa taas vihiä mustiin pukeutuneista roistoista, joita saan kiittää kutistumisestani. Eikä siinä vielä kaikki: se Osakan tyyppi ilmestyy taas mukaan kuvioihin! On tämä elämä rankkaa!

conan_13.jpg

Takakansi: Oikeastaan minun pitäisi käydä lukiota ja käyttäytyä kuin kuka tahansa tavallinen teini! Mutta sen sijaan arkeni näyttääkin aivan toisenlaiselta! Ruumiita tulee aina vain lisää ja murhaajat yrittävät päästä pälkähästä! Valitettavasti minulla ei siitä syystä ole aikaa hoitaa rakkauselämääni kuntoon! Ran, quo vadis...?

conan_14.jpg

Takakansi: Joudun lievästi sanoen pitämään matalaa profiilia! Saan jotenkin aina ratkaistua tapaukset, vaikka Ran hengittää niskaani! En voi missään tapauksessa kertoa Ranille, että Conan onkin Shinichi!

conan_15.jpg

Takakansi: Leikimme piilosta konserttihallin edessä! Se vie minut kyllä muistoissa taaksepäin! Kuin sattumalta törmäämme Two Mix -yhtyeen Minami Takayamaan! Eipä aikaakaan, kun joudumme ratkomaan visaista tapausta, sillä joku kidnappaa Minamin! Tietenkin peruskoulukaverini ovat mukana hämmentämässä soppaa! Ai niin, upea lauluäänenikin pääsee kuuluviin tämän tapauksen ansiosta...

SPC_0106_lr.jpg

Takakansi: Tämänkertainen tapaus vetää minut aivan piippuun! Tällä kertaa mestarietsivää vastaan asettuu mestarivaras! Ehkäpä olittekin jo odottaneet jo innolla hänen ensiesiintymistään, mutta minun puolestani hän olisi voinut jättää ilmestymättä! Hänestä ei ole muuta kuin harmia!

SPC_0206_lr.jpg

Takakansi: Tarkoitus oli rentoutua meren rannassa, mutta totuttuun tapaan loma meni aivan eri tavalla kuin oli suunniteltu! Ranin lisäksi eräällä toisella lomailijalla oli taka-ajatuksia, mikä oli viedä erään naisen hengen. Minun oli puututtava asiaan, enne kuin tilanne karkaa käsistä!

conan_18.jpg

Takakansi: Luokalleni ilmestyy uusi oppilas, joka tietää, että minä olen Shinichi! Kuka hän on? Mistä hän tulee? Tietäisinpä edes, onko hän ystävä vai vihollinen? Samaan aikaan joudun ratkaisemaan rahanväärennösjutun!

conan_19.jpg

Takakansi: Meidän oli tarkoitus rentoutua Osakassa Heijin luona ja nauttia paikallisista herkuista… Kuvittelin kaupunkiajelun olevan rauhallista puuhaa, mutta toisin kävi, sillä jouduimmekin loppujen lopuksi etsimään raakaa sarjamurhaajaa! Nyt Heiji pääsee näyttämään mistä puusta hänet on veistetty...

 SPC_0506_lr.jpg

Takakansi: Miksi meidän pitikään mennä siiihen pelottavaan linnaan?! Heti kun huomioni kääntyi muualle, minua kalautetaan takaraivoon! Tässä ei ole enää kyse pelkästä arvoituksen ratkaisusta, vaan minun elämästäni! Mutta onneksi juuri tälläisina aikoina voin luottaa ystäviini...

Osien 11-20 arviointi.

Murha mysteerit alkavat puuduttamaan, ainakin minun mieltäni näiden osien aikana. Conan ratkaisee murhia, mutta voisi enemmän keskittyä etsimään myrkyttäjiään.

1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg

conan_21.jpg

Takakansi: Sinichin ensimmäisestä ratkaistusta rikostapauksesta on kulunut tasan vuosi: silloin eräällä lennolla tapahtui murha! Tapausta ympäröi salaperäisyys: Miten tekijä onnistui tekemään murhan ilman, että siitä jäi todisteita ja miten kukaan ei huomannut murhaa? Murhaaja ei kuitenkaan päässyt pälkähästä, sillä Shinichi ratkaisi tapauksen ja sai tekijän kiinni löytämällä ratkaisevan todisteen!

SPC_0706_lr.jpg

Takakansi: Meidän oli tarkoitus rentoutua Osakassa Heijin luona ja nauttia paikallisista herkuista. Kuvittelin kaupunkiajelun olevan rauhallista puuhaa, mutta toisin kävi, sillä jouduimmekin loppujen lopuksi etsimään raakaa sarjamurhaajaa! Nyt Heiji pääsee näyttämään mistä puusta hänet on veistetty...

Salapoliisi Conan 23

Takakansi: Miksi meidän pitikään mennä siiihen pelottavaan linnaan?! Heti kun huomioni kääntyi muualle, minua kalautetaan takaraivoon! Tässä ei ole enää kyse pelkästä arvoituksen ratkaisusta, vaan minun elämästäni! Mutta onneksi juuri tälläisina aikoina voin luottaa ystäviini...

Salapoliisi Conan 24

Takakansi: Sinichin ensimmäisestä ratkaistusta rikostapauksesta on kulunut tasan vuosi: silloin eräällä lennolla tapahtui murha! Tapausta ympäröi salaperäisyys: Miten tekijä onnistui tekemään murhan ilman, että siitä jäi todisteita ja miten kukaan ei huomannut murhaa? Murhaaja ei kuitenkaan päässyt pälkähästä, sillä Shinichi ratkaisi tapauksen ja sai tekijän kiinni löytämällä ratkaisevan todisteen!

Salapoliisi Conan 25

Takakansi: Halusimme rentoutua Hokutosei-Express -luksusjunassa matkalla Hokkaidolle, mutta toisin kävi ja jouduimme keskelle kimuranttia rikosvyyhteä! Ampuiko tekijä ikkunan säpäleiksi ja pakeni tämän jälkeen ikkunasta? Ja miksi tapaus mukailee yksityiskohtaisesti isäni kymmenen vuotta sitten kirjoittamaa dekkaria?

Salapoliisi Conan 26

Takakansi: Poliisitkin ovat ihmisiä ja ihmiset rakastuvat! Mutta onko palvonnan kohde iskenyt silmänsä johonkin muuhun?! Myös se olisi tavallista ja inhimillistä. Joka tapauksessa tarkastaja Takagi on syvästi rakastunut Japanin ihastuttavimpaan naispuoliseen rikostarkastajaan!

Salapoliisi Conan 27

Takakansi: Salaperäisen organisaation mustiin pukeutuneet kätyrit ilmaantuvat jälleen mukaan kuvioihin! Heitä varjostaessaan Conan kumppaneineen joutuu todistamaan murhan Haido City -hotellissa! Syntyneessä sekasorrossa roistot sieppaavat Ain, joka löytää itsensä toivottomasta tilanteesta. Selviääkö hän roistojen kynsistä omin avuin?

Salapoliisi Conan 28

Takakansi: Tarkoituksenamme oli vain käydä nopeasti vilkaisemassa tippukiviluolaa. Mistäpä olisimme voineet tietää, että kohtaamme siellä pankkirosvoja? Tilanne muuttuu erittäin vakavaksi, kun minua ammutaan ja roistot lähtevät peräämme! Onnistuvatko nuorisoetsiväystäväni pelastamaan meidät?!

Salapoliisi Conan 29

Takakansi: Tietääkö Ran, kuka Conan oikeasti on?! Conan pyytää Aita astumaan omiin kenkiinsä, kun Shinichi puolestaan pääsee pitkästä aikaa esittämään itse itseään! Shinichi aikookin tarttua härkää sarvista ja tunnustaa Ranille erään tärkeän asian. Mutta tietenkään asiat eivät suju suunnitelmien mukaan!

Salapoliisi Conan 30

Takakansi: Heiji saa oudon kirjeen, jonka johdattamana hän ja Conan ystävineen päätyvät eräälle kaukaiselle saarelle, jolla huhutaan olevan merenneitoja. Siellä he tapaavat 130-vuotiaan naisen, joka on saavuttanut ikuisen elämän syötyään merenneitojen lihaa! Pian saarella alkaa tapahtua ja salaisuudet paljastuvat!

Osien 21-30 arviointi.

Kuten viime arvioinnissa sanoin, alkaa sarja tässä vaiheessa olla puuduttavaa lukemista. Hahmot näyttävät samoilta ja murhat ovat turhan epätodellisia.

1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg

Salapoliisi Conan 31

Takakansi: Conan ystävineen matkaa Heijin kutsusta Osakaan. Heiji joutui suostuttelemaan Conania jonkin aikaa, mutta kun Conan sai tietää, että hänen ihailemansa jalkapallotähti Ray Curtis olisi Osakassa, hän oli heti valmis matkaan! Tietenkin Ray Curtisin ja tämän kollegoiden hotellissa tapahtuu murha ja Conan joutuu todistamaan ihailemansa tähden syyttömyyden..

Salapoliisi Conan 32

Takakansi: Elämässä kaikki on mahdollista! Vielä eilen olin normaali lukiolaispoika, mutta nyt olen kutistunut pieneksi nassikaksi! Onneksi älyni säilyi terävänä ja voin ratkaista kiperän tapauksen toisensa jälkeen. Minun on kuitenkin oltava varuillani, sillä kukaan ei saa tietää, kuka oikeasti olen. Olen Conan Edogawa, taskukokoinen mestarietsivä!

Salapoliisi Conan 33

Takakansi: Kuuluisa varas kutsuu kuusi mestarietsivää syrjäiseen taloon ja pakottaa heidät osallistumaan aarteenetsintään, jonka säännöt ovat yksinkertaiset: ainoastaan aarteen löytäjä saa pitää henkensä!

Salapoliisi Conan 34

Takakansi: Metsiköstä löytyy ruumis ja Kogoro Mori lähtee lähellä sijaitsevaan pensionaattiin kuulustelemaan henkilökuntaa. Perille päästyään hän joutuu kuitenkin huomaamaan, että joku on ehättänyt hänen edelleen ja esittää häntä, Kogoroa! Kogoro päättää pitää matalaa profiilia ja paljastaa lopulta huijarin mahtipontisella esityksellä. Huijari-Kogoro joutuu puolestaan kohtaamaan henkilökohtaisen tragedian... Kogoroja on siis kaksi - pystyykö Conan pitämään langat käsissään loppuun saakka?

Salapoliisi Conan 35

Takakansi: Osakan linnan läheisyydessä tapahtuu murhasarja, jota Conan ja Heiji yrittävät selvittää. Pääepäiltyjen joukko koostuu ryhmästä, joka on kiinnostunut historiasta ja etenkin Suurruhtinas Toyotomi Hideyoshista. Kuka tahansa heistä voi olla murhaaja!

Salapoliisi Conan 36

Takakansi: Conan ystävineen päätyy syrjäiselle mökille, jonka ilmapiirin väitetään lisäävän ystävänpäiväsuklaan romanttisia vaikutuksia. Ystävänpäivä saa kuitenkin kauhistuttavan lopun, sillä paikan romanttinen luonne ei estä murhaa!

Salapoliisi Conan 37

Takakansi: Uhri jättää jälkeensä salaperäisen kuolinviestin, joka koostuu symboleista "----". Teosta on epäiltynä 58 henkilöä, mutta Conan ratkaisee tapauksen loistokkaasti! Pian tapauksen ratkaisemisen jälkeen Ranin englanninopettaja, neiti Jodie, käyttäytyy kummallisesti. Mutta ei hätää, sillä Heiji rientää Conanin avuksi!

Salapoliisi Conan 38

Takakansi: Conan ratkaisee kiinalaisessa ravintolassa tapahtuneen murhan loistavasti, mutta sen jälkeen Ran lyyhistyi tajuttomana lattialle! Hänet viedään sairaalaan, jossa ollessaan hän palaa ajassa taaksepäin tapaukseen, jonka on halunnut unohtaa… Raaka murhatapaus sijoittuu New Yorkiin, kun hän, Shinichi ja Shinichin äiti olivat vierailulla kaupungissa. Mutta tämä kaikki tapahtui ennen kuin Conan oli edes olemassa!

Salapoliisi Conan 39

Takakansi: Eräs nainen pyytää salapoliisit apuun selvittämään, kuka hänen talonsa läheisyydessä hiippailee, kun hänen talonsa palaa poroksi - ja nainen itse menehtyy liekeissä! Liittyykö teko tuhopolttosarjaan, joka on saanut kaupungin pelon valtaan? Conanin lisäksi myös Heiji Hattori osallistuu tapauksen selvittämiseen!

Salapoliisi Conan 40

Takakansi: Conan ja hänen ystävänsä löytävät professorin talosta 40 vuotta vanhan postikortin. Se on professorin ensirakkauden jättämä viesti, jossa professorille luvataan tulla samaan tapaamispaikkaan aina 10 vuoden välein. Tapaamispaikka on ilmoitettu vaikeaselkoisella koodilla, jota Conan ystävineen alkaa selvittää. Postikortti löytyy sattumoisin tapaamispäivänä, neljä vuosikymmentä viestin kirjoittamisen jälkeen!

Osien 31-40 arviointi.

Sarja sain näiden osien aikana kiinnostukseni vähän heräilemään johtuen siitä, että Conanin myrkyttäjät käväisivät parin mangan verran sivuilla.

1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg1_280141_huge.jpg

Salapoliisi Conan 41

Takakansi: Conan ystävineen odottaa innoissaan uunituoreen "Kamen Raider: The Movie 2" -elokuvan näytöstä! Mutta ennen elokuvan valmistumista studiolla tapahtuu murha! Lisäksi Conania ja Aita seurataan - mahdollisesti jopa mustiin pukeutuneiden roistojen organisaation toimesta!

Salapoliisi Conan 42

Takakansi: Kogoro ja Sonoko osallistuvat aavelaivalla järjestettäviin Halloweenjuhliin. Juhlien järjestäjä on naamioitunut "Captain Goldiksi" ja hänet murhataan vieraiden silmien edessä! Kaiken kukkuraksi Shinichi Kudo esiintyy samaisilla kekkereillä! Samaan aikaan toisaalla neiti Jodie käyttäytyy epäilyttävästi ja ottaa Ai Haibaran mukaansa yölliselle automatkalle. Mustiin pukeutuneet roistot tuntuvat tietävät Conanin ja Ain salaisuuden - mikä nyt neuvoksi?!