0399236015.01.LZZZZZZZ.jpg

Kirjan nimi: Haaksirikkoiset: Lentävä hollantilainen

Kirjailija: Brian Jacques

s. 391 (kovakantinen)

Niin se vain on, että netistä tuntuu olevan vaikeaa löytää kuvia kirjojen kansista, jotka eivät ole erityisen kuuluisia... joten taas kirjan kuva on englanninkielisestä painoksesta.

Ostin tämän innollatammikuussa 2006 kirja-alesta, mutta sain pettyä pahasti luettuani kirjan. Ensinnäkin ensimmäiset viisi sivua kirjasta olivat hyvää luettavaa, mutta sitten iski itse tylsyys. Kaikki on kerrottu kirjassa erityisen "lapsimaisesti". Onhan kyseessä nuortenkirja, mutta mielestäni Jacques kirjoittaa silti liian "vauvamaisesti".

Takakansi: Neb ja Tan huuhtoutuvat silmänräpäyksessä laivan kannelta Atlanttiin. Neb roikkui Tanin kaulapannassa eikä ehtinyt huomata puista puomia, joka iskeytyi hänen päähänsä. Hän ei myöskään tiennyt mitään siitä, että uskollinen koira veti hänet tuon saman puomin päälle ja pelasti hänen henkensä. Lentävä hollantilainen loittoni ja katosi myrskynriuhtomaan pimeyteen.

Kukapa ei olisi kuullut Läentävästä hollantilaisesta- sen hullusta kapteenista, suolaveden jäykistämistä takiloista, hirmumyrskyjen repimistä aavemaisista purjeista? Entä mitä tapahui laivan kannelta mereen huuhtoutuneelle pojalle ja koiralle?

1_280141_huge.jpg