Kirjan nimi: Sweet Valley High trillerit 1-6

Silminnäkijä, Pakomatkalla,Talo jyrkänteellä, Kohtalokas kesä, Vaarallinen puhelu

Kirjailija: Francine Pascal (Kate William)

Keskimääräinen sivu määrä: 216 (kovakantisia)

Aloitin lukemaan Sweet Valley High sarjaa suurinpiirtein 12 vuoden ikäisenä. Jo silloin se tuntui tylsistyttävältä ja samanlaisesta sonnalta kirja toisensa perään. Silti luin koko sarja (johon kuuluu 50 kirjaa) sillä olen ihminen joka ei halua jättää mitään puolitiehen.

Huomasin että minulla oli sänkyni alla tallessa viisi Sweet Valley High trilleri kirjaa, jotka ovat nimen perusteella pelottavempia kuin normaali sarja. Näin ei mielestäni kuitenkaan ole.

Luin netistä muiden mielipiteitä kirjasarjasta ja he suosittelivat sitä yli 10 vuotiaille. Itse suosittelisin 11-13 vuotiaille vaikka päähenkilöt ovatkin 16 vuotiaita. Sarja ei todellakaan tunnu liian seksistiseltä tai pelottavalta näin 18 vuoden ikäisenä, eikä se tuntunut 12 vuotiaanakaan.

Sarjaa ei todellakaan ole kirjoittanut Francine Pascal kokonaan (esim. Trillerit on kirjoittanut Kate William).

Mutta kuten mainitsin, kirjat ovat tylsiä ja ei pelottavia, mutta tarpeeksi pelottavia 11-13 vuotiaille jotka haluavat opetella lukemaan "pelottavaa kirjallisuutta".

Juoni: Kirjat kertovat kaksosista Jessicasta ja Elizabethistä jotka ovat kesätöissä Sweet Valley high Uutis-lehdessä ja joutuvat mukaan kesän aika vaikka minkälaisten salaisuuksien ja murhien ratkontaan.