Kirjan nimi: Kotikadullasi

Kirjailija: Mary Higgins Clark

s. 355 (pehmeäkantinen)

Mary Higgins Clark on kirjoittanut kymmeniä dekkareita kymmenien vuosien aikana. En ole lukenut tätä ennen yhtään toista saman kirjailijan kirjaa, mutta luulen syvästi ettei tämä kirja päässyt sille tasolle mitä Higginsin palkitut kirjat ovat. Higgins olisi voinut saada tästä tarinasta loistavan jos ei olisi ottanut niin monta eri kertojaa kirjaan mukaan. Lukijalla menee pääpyörälle yrittäessään muistaa jokaisen henkilön tarinan edetessä. Juonikin eteni vähän raskaan oloisesti.

Takakansi:

Voiko sarjamurhaaja iskeä uudelleen sadan vuoden kuluttua?     Emily Graham on nuori rikosasianajaja, joka avioeron jälkeen haluaa palata juurilleen ja muuttaa isoäitinsä lapsuudenkotiin Spring Lakeen. Perhe oli myynyt talon, kun Emilyn isoäiti oli nuorena tyttönä kadonnut  jäljettömiin. Vielä sadan vuoden jälkeen tapaus on selvittämättä.

Emilyn kaipaama pikkukaupungin rauha rikkoutuu pian, kun talon pihalle ryhdytään kaivamaan uima-allasta. Löytyy ruumis, joka tunnistetaan 18 - vuotiaaksi Martha Lawrenceksi. Hän oli kadonnut kotoaan Spring Lakesta neljä vuotta aiemmin. Löydettäessä Martha puristaa kädessään ylimääräistä sormea, jossa oleva sormus oli kuulunut Emilyn suvun perhekalleuksiin.

Etsiessään yhtetyttä perheen menneisyyden ja Marthan murhan välillä Emily päätyy ovelan sarjamurhaajan jäljille. Murhaaja toimii tarkan suunnitelman mukaan, jonka kohteena on ennen mitkään myös Emily itse.