Kirjan nimi: Tummat vedet

Kirjailija: Danuta Reah

s.342 (kovakantinen)

Kirjan juonesta olisi tehoa parempaan, mutta valitettavasti kirjailija  on haukannut liian ison palan itselleen ja laittanut kirjaan liian monta päähenkilöä kertomaan tarinaa omista näkökulmistaan.

 Eliza Eliot on saanut unelmiensa työpaikan pienestä taidegalleriasta Sheffi eldin kanavan varrelta. Innostuneena hän valmistelee nimekkään Daniel Flynnin näyttelyä, joka ammentaa aiheensa ja kuvastonsa keskiajan maalaustaiteesta.

Juuri avajaisten alla kanavasta löytyy nuoren naisen ruumis. Uhri on Elizan naapuri gallerian yläkerrasta, pienen vauvan äiti. Äkkiä Elizasta alkaa tuntua, että Daniel Flynnin synkät kuvat ovat karanneet kehyksistään ja muuttuneet arkitodellisuudeksi. Yön pimeydessä vesi huokuu kylmyyttä ja kosteutta, hämärät kujat johdattavat kulkijan harhaan kanavan halkomalla rappeutuneella teollisuusalueella, joka jää keskustan prameiden uudisrakennusten varjoon. Eikä Eliza voi olla muistamatta, että neljä vuotta aikaisemminkanavasta löydettiin murhattuna Elizan parhaan ystävättären pieni tytär Ellie. 

Liittyvätkö murhat toisiinsa? Lymyileekökanavarannan ryteikössä painajaismaisen ovela psykopaatti? 

 

*  *