Kypsymätön lohikäärmeseikkailu

Kirjan nimi: Eragon

Kirjailija: Christopher Paolini

s. 656 (kovakantinen)

Siis ei! Aivan surkea lukukokemus. Mielestäni Paolini on ottanut vaikutteita liikaa mm. Taru Sormusten Herrasta trilogiasta yms. Omaperäisyyden tuntu puuttuu koko kirjasta. Kaikki on kuin huonoa suoraa kopiointia muiden kirjailijoiden kirjoista. "Blaah!" se on minun mieleni tästä kirjasta.

Takakansi: Christopher Paolini (s. 1984) aloitti Perillinen-fantasiatrilogiansa ensimmäisen osan kirjoittamisen, kun hän oli vain 15-vuotias. Romaanin markkinoinnissa on otettu kaikki irti kirjailijan nuoresta iästä, ja teos on päässyt maailmalla bestseller-listoille.

Kun nuori ihminen kirjoittaa kirjan, se on tietysti hieno saavutus. Valitettavasti Eragonin tapauksessa tuntuu, että kirjan myyntivaltti tuntuu olevan sen heikoin kohta. Eragon nimittäin sisältää lähes kaikki kypsymättömän kirjoittajan virheet.

Eragon on orpo poika, joka asuu Alagaësian syrjäisessä maalaiskylässä. Hän löytää metsästysretkellään lohikäärmeen munan, jota havittelevat myös pahan Valtakunnan kätyrit. Muna kuoriutuu, ja Eragon saa kumppanikseen Saphira-lohikäärmeen.

1_280141_huge.jpg