Kirjan nimi: Pikaruokakansa

Kirjailija: Eric Schlosser

s. 465 (pehmäkantinen)

Ostin tämän 2e Kirjatorin alennuspäiviltä ihan vain sen takia, koska graduni aiheena on Amerikan pikaruokateollisuus. Nyt saan olla kiitollinen, että valitsin sen aiheekseni sillä tämä kirja oli mahtava! Tuli mieleen Michael Mooren dokumentaarinen valitustapa kirjojen kautta, mutta hyvällä tavalla. Tämä kirja kannattaa lukea jokaisen Mäkkärissä käyvän. Minä en enää koskaan laita edes varvastani McDonalsin ovista sisään.

Takakansi: Koko maailmaan levinneet hampurilaisketjut ovat tekemässä meistä kaikista pikaruokakansaa. Pikaruokateollisuuden nopea nousu, joka sai alkunsa Yhdysvalloista, on vaikuttanut laajasti ruokatapoihin, terveyteen ja työoloihin.

Ketjujen voitontavoittelu on levittänyt lyhytnäköistä tehoajattelua kaikille ruuan tuotannon ja jalostuksen aloille. Hampurilaisravintolat ottavat nuorista työntekijöistään kaiken irti pienellä palkalla. Teurastamoissa tehdään Yhdysvaltojen vaarallisinta työtä. Työsuojelu on olematonta ja vakavistakin tapaturmista vaietaan.

Amerikkalainen journalisti Eric Schlosser on tutkinut aihetta perusteellisesti. Kirjassa puhuvat hampurilaisravintoloiden myyjöt, tehdastyöläiset, mainostajat ja yritysten johtoporras. Tuloksena on karmeat faktansa kiihkotta esittävä kirja, joka panee lukijan miettimään edullisen aterian todellista hintaa.

"Sopivassa suhteessa poleemista ja journalistista otetta . . . Täynnä ääntä, vimmaa ja rasvan tirinää." Kirkus Reviews.