Kirjan nimi: Oliver Twist

Kirjailija: Charles Dickens 

s. 376 (kovakantinen)

Pitkästä aikaa sattui kätee hyvää lukemista. Tämä taitaa olla ensimmäinen vanha klassikkokirja käsissäni, joka osottautui ihanaksi lukemiseksi. Dickensin kirjoittamaa klassikkoa nuoresta orpo pojasta voin suositella lämpimästi kaikille ja kaiken ikäisille.

Juoni:

Tuntematon nainen synnyttää köyhäintalossa poikalapsen, mutta kuolee ennen kuin ehtii paljastaa henkilöllisyytensä. Vastasyntyneelle annetaan nimeksi Oliver Twist, ja koska kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut hänestä, hän joutuu orpokotiin. Yhdeksän vuoden kuluttua Oliver siirretään takaisin köyhäintaloon, missä hän ei kuitenkaan ehdi kauan olla, ennen kuin "pääsee" hautausurakoitsija Mr. Sowerberryn oppipojaksi.

Oliver ei viihdy hautausurakoitsijankaan luona pitkään, vaan jouduttuaan hankaluuksiin, hän karkaa Lontooseen ja löytää itsensä karismaattisen Faginin rosvoretkueen leivistä, taskuvarkaan arveluttavasta ammatista. Konnanhommat eivät oikein hyväsydämelliseltä Oliverilta luonnistu, ja hän päätyykin Mr. Brownlowin hoteisiin matkalle kohti parempaa elämää. Perässä roikkuu myös mystinen Mr. Monks, joka tuntuu kantavan erityistä huolta siitä, ettei Oliverin todellinen henkilöllisyys tulisi koskaan ilmi.