Mustesydän

Mustesydän

Alkuperäinen nimi: The Inkheart. Ohjaus: Iain Softley. Käsikirjoitus: David Lindsay-Abaire – Cornelia Funken romaanista. Tuotanto: Cornelia Funke, Ileen Maisel, Diana Pokorny, Iain Softley. Kuvaus: Roger Pratt. Leikkaus: Martin Walsh. Musiikki: Javier Navarrete. Pääosissa: Brendan Fraser, Eliza Bennett Hope, Sienna Guillory, Paul Bettany, Helen Mirren, Andy Serkis, Jim Broadbent, Jennifer Connelly, Rafi Gavron. Kesto: 105 min.

Cornelia Funken nuorten kirjan Mustesydän pohjalta tehty elokuva ei yllä samalle tasolle kuin kirja. Näyttelijäkaartista löytyy useita hyviä näyttelijöitä, mutta ohjaaja ei ole saanut vangittua kirjan tunnelmaa elokuvaan. Elokuvassa juoni talsii paikoillaan ja kun tapahtuu tapahtuu liian sekavasti.

Juoni:

Mo (Brendan Fraser) ja Meggie Folchart (Eliza Hope Bennett) ovat isä ja tytär, joilla molemmilla on hämmästyttävä kyky. Kumpikin heistä kykenee herättämään lukemansa kirjan hahmot eloon ja tuomaan nämä keskelle todellista maailmaa. Jännittävän taidon hinta on kuitenkin kova: oikeat ihmiset jäävät vastavuoroisesti saman fiktiivisen tarinan vangeiksi.

Folchartien tragedia liittyy omalaatuiseen Mustesydän-romaaniin, jonka sivuille Meggien äiti Resa (Sienna Guillory) katosi tytön ollessa ainoastaan kolmevuotias. Kun Mo eräällä antikvariaattivisiitillään kohtaa kadottamansa kirjan uudelleen, päättää hän pelastaa vaimonsa takaisin todellisuuteen. Kuinka ollakaan, julma romaanihahmo Capricorn (Andy Serkis) kidnappaa Meggien panttivangikseen ja kiristää Mo-isää herättämään Mustesydämen muut julmurit henkiin.