Kolmas aste

Kirjan nimi: Kolmas aste

Kirjailija: James Patterson ja Andrew Gross

s. 247 (kovakantinen)

Hyvää jännityslukemista pimeisiin talvi-iltoihin. Kuitenkin huonompaa Pattersonin tuotantoa mikä johtuu mikä  ilmeisemmin siitä että tämän kirjan kirjoittamisessa oli mukana toinenkin kirjailija hänen lisäkseen, joka mielestäni vei tavanomaisen Pattersonin tyylin huonompaan suuntaan.

 

Takakansi: Rikostarkastaja Lindsay Boxer ystävineen joutuu kovimman juttunsa eteen, kun idyllinen San Francisco muuttuu kuolettavien terroritekojen näyttämöksi.

Raju rikossarja alkaa pommi-iskulla nettimiljonäärin kotitaloon. Seuraavaksi surmataan nimekäs liikemies, ja lopulta tekijät uhkaavat iskeä kolmen päivän välein. Lindsay, syyttäjä Jill Bernhardt, toimittaja Cindy Thomas ja kuolinsyyntutkija Claire Washburn yrittävät yhä kasvavan kauhun keskellä löytää joukkomurhaankin valmiit tappajat ennen kuin paniikki valtaa koko kaupungin. Samalla ystävyksiä ravistelee myös henkilökohtainen tragedia – väkivalta tulee tällä kerralla lähemmäksi heitä kuin koskaan.

Kolmannen asteen juoni on hengästyttävän tiheä ja kiero kuin korkkiruuvi. Eikä Patterson olisi jännityksen mestari ellei hän osaisi laatia trilleriään niin ennalta-arvaamattomaksi, että yllättää sekä lukijansa että päähenkilönsä moninkertaisesti.

          **