Kirjan nimi: Kosketus

Kirjailija: Stephen King

s. 463 (kovakantinen)

Stephen Kingin kirjat ovat tunnetusti paksua tekoa eikä Kosketus ole poikkeus, mutta Kingin kirjat ovat myös mahtavan ovelan fantastisen hyviä eikä Kosketus ole siinäkään poikkeus. Kosketus poikkeaa Kingin kirjoista siten ettei se ole kauhukirjallisuutta vaan draaman ja dekkarin sekoitusta mikä toimii vallan mainioisti. Kirja oli loistava alusta  kirjan viimeisillle sivuille asti!

 

Takakansi: Nuori opettaja Johnny Smith loukkaantuu auto-onnettomuudessa ja vajoaa syvään koomaan. Kun hän kaikkien ihmeeksi herää siitä neljän ja puolen vuoden kuluttua, hänessä ilmenee merkillinen kyky. Vain koskettamalla toista ihmistä hän saa kuin väläyksenä tiedon tämän ajatuksista, menneisyydestä, tulevaisuudesta. 

Johnny haluaisi salata ja unohtaa pelottavan lahjansa, mutta se on mahdotonta. Velvollisuudentunto pakottaa hänet poliisin avuksi, selvittämään kauhistuttavien seksuaalimurhien sarjaa. Lisää kyseenalaista mainetta hän saa nähdessään ennalta tuhoisan tulipalon, jossa monet hänen oppilaansa ystävät saavat surmansa. 

Ratkaiseva käänne Johnnyn elämässä on Greg Stillsonin tapaaminen. Stillson on häikäilemätön poliittinen kiipijä, joka näyttävillä uudistuksillaan on koonnut mahtavan kansansuosion. Kätellessään häntä vaalikokouksessa Johnny näkee: jollei kukaan estä, Stillsonista tulee Yhdysvaltain presidentti ja hän on aloittava kolmannen maailmansodan ja vievä koko maailman tuhoon. 

Johnny käsittää, että Stillsonin voittokulku on pysäytettävä. Siihen on vain yksi tehokas keino, ja se keino on vaativa Johnnylta kaiken.

 

* * * *