9789513140571.jpg

Kirjan nimi: Sofian maailma

Kirjailija: Jostein Gaarder

s. 607 (pehmäkantinen)

Urakka ohi! Oli kaameaa luettavaa, mutta oli pakko lukea läpi kokonaan, koska pokkari on oma.

Alkoi niin ärsyttää Sofian vuorosanat "Esimerkki.", "Ymmärrän.", "Luulen ymmärtäväni.", "Voitko mainita esimerkkejä?", "Nyt minä en tajua.", "Selitä!" ja "Jatka!" joita vilisti tarinassa koko ajan.

Kun kävin vähän aikaa lukiota, meidän filosofian opettaja sanoi, että tämä kirja kannattaa lukea. Kavereidenkin opettajat ovat sanoneet samaa. Minä en missään vaiheessa suosittelisi tätä kenellekään!

Takakansi: Sofian maailma on kertomus Sofiasta, tavallisesta 14-vuotiaasta norjalaisesta tytöstä, jonka rauhallisen elämän eräänä toukokuun päivänä katkaisee nimetön kirje. Kirjeessä on vain kolmen sanan pituinen kysymys: Kuka sinä olet? Kohta postilaatikkoon ilmestyy toinen kirjelappu, jossa kysytään: Mistä maailma on peräisin?
Mitä ihmettä? Pilaileeko joku Sofian kustannuksella? Osaako kukaan vastata noin vaikeisiin kysymyksiin? Ja lisää on tulossa. Sofian postilaatikkoon putoilee länsimaisen filosofian historiaa käsitteleviä kirjeitä. Samaan aikaan Sofia löytää jollekin oudolle Hildelle Libanonista lähetettyjä postikortteja. Niiden myötä hän tempautuu ihmeelliseen seikkailuun ja huomaakin olevansa kaikkea muuta kuin tavallinen tyttö.

1_280141_huge.jpg